Agnès staat op nr. 4, maar wie is eigenlijk Agnès?

Mijn naam is Agnès Peters, ik ben 49 jaar geleden in Helmond geboren en woon sinds het begin van de jaren 70 in Woudenberg. Na de Griftschool als basisschool te hebben afgerond ben ik naar het Herman Jordan lyceum in Zeist gegaan alwaar ik mijn Havo en VWO diploma heb gehaald. Daarna ben ik aan de Hotelschool in Maastricht begonnen en heb stages gelopen in Nederland en Duitsland. Bij mijn laatste stage adres ben ik gebleven totdat ik vanwege een knieblessure moest stoppen en zodoende weer terug verhuisde naar Woudenberg.


Werktechnisch ben ik omgeschakeld van de Horeca naar het HR vak dat ik op dit moment doe voor zes landen bij een onderdeel van General Electric dat inderhoudsmensen levert voor energie installaties. Je kunt hierbij denken aan een kerncentrale of een windmolen maar ook aan een olie- of gasplatform. De meeste van de medewerkers in mijn regio werken aan gasmotoren die in Nederland voornamelijk in de glastuinbouw staan om de kassen te verwarmen en te belichten en in andere landen in de vorm van biogasplants stroom opwekken om het netwerk te ondersteunen.


U kunt me in Woudenberg tegenkomen als voorzitter van Haantjesdag. Wij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van Haantjesdag (het grootste on-gesubsidieerde evenement van de regio!) én de kermis in Woudenberg. Het leuke van mijn werk voor Haantjesdag is dat je bij verschillende doelgroepen van de Woudenbergse samenleving komt dus van het gemeentehuis, de lokale ondernemers, verenigingen tot-en-met de inwoners.


Ik ben getrouwd en samen met mijn man pak ik regelmatig de fiets of de motor om in de omgeving rond te rijden. Daarnaast hebben we duiken (in warm water) als hobby en reizen we elk jaar naar verschillende plekken in Europa voor een steden tripje. In de tijd die overblijft ben ik regelmatig op de sportschool of zit ik verscholen in een boek.